Lepiej udac się w tym celu do firmy zajmujacej się car-detailingiem
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jama89tylko tam wyda fortune
[ Dodano: Czw 04 Lut, 10 19:22 ]
jama89, podejdz do takiego pana i zapytaj sie o "pory" lakieru i zobaczymy czy bedzie cos w stanie powiedziec ?????Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
quote="Maru 123"]jak jest tylko trochę zmęczony życiem to możesz kupić pastę polerską i przeciągnąć auto ręcznie, natomiast jeśli Twój lakier jest już zciachany jak koń po westernie to w grę wchodzi polerka mechaniczna.... [/quote]
... Pani z sulejowka(poprzedni wlasciciel) zjezdzajac z kraweznika zostawila na nim odrobine lakieru z progu :evil: i przy okazji go wgiela..kwalifikuje sie to do klepania .. to jest najwiekszy defekt.. a tak poza tym to jest pare rys parkingowych.. male zdjecie podgladowe... jutro postaram sie zrobic cos lepszego..
probowalem cos zrobic zeby tych rys nie bylo widac...ale 'te' kosmetyki nie daja rady... tak dla porownania zobaczcie co zrobily z fela...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GRUBEERAle bedzie mial jeszcze troszke bezbarwnego na samochodzie..... :evil:
[ Dodano: Czw 04 Lut, 10 19:22 ]
jama89, podejdz do takiego pana i zapytaj sie o "pory" lakieru i zobaczymy czy bedzie cos w stanie powiedziec ?????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89ja nic nie mowie ze polerka u lakiernika jest dobra, poprostu vince123, zastanawia sie czy nie lepiej kupic srodki i samemu zrobic renowacje, i imo tak bedzie lepiej i taniejPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
GRUBEER,
no racja ale czy jesli kupi sobie zestaw kosmetykow i polerke to wydaje mi sie ze i tak taniej wyjdzie niz jedna wizyta w firmie Car-det... i sprzet juz mu zostanie na dluzej. no chyba ze sie myle? wy tu jestescie profesionalisci ja sie dopiero powoli wkrecam w ta "zabawe" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89GRUBEER,
no racja ale czy jesli kupi sobie zestaw kosmetykow i polerke to wydaje mi sie ze i tak taniej wyjdzie niz jedna wizyta w firmie Car-det... i sprzet juz mu zostanie na dluzej. no chyba ze sie myle? wy tu jestescie profesionalisci ja sie dopiero powoli wkrecam w ta "zabawe" :szeroki_usmiech
Zgadzam sie w 100% z Bigiem jesli polerka to w dobrym zakladzie car spa itp nie lakiernik,mozna zlesc dbra firme i nie trzeb zostawic kilku tysiecy zloty
Dzisejszy przyklad braku wiedzy na temat lakieru czyli usuwanie wzerow owadow itp druciakiem do garkow takich bym zastrzelil z zimna krwia!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebba75i teraz czy to bedzie jednorazowy zapal czy tez postepujaca pasja wlacznie do zakazenie z brakiem dostepu do antybiotyku na te chorobe :lol:
Zamieszczone przez sebba75Dzisejszy przyklad braku wiedzy na temat lakieru czyli usuwanie wzerow owadow itp druciakiem do garkow
a tak przy okazji jaka pasta do hologramow i recznej polerki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89Zamieszczone przez sebba75i teraz czy to bedzie jednorazowy zapal czy tez postepujaca pasja wlacznie do zakazenie z brakiem dostepu do antybiotyku na te chorobe :lol:
Zamieszczone przez sebba75Dzisejszy przyklad braku wiedzy na temat lakieru czyli usuwanie wzerow owadow itp druciakiem do garkow
a tak przy okazji jaka pasta do hologramow i recznej polerki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GRUBEERAle bedzie mial jeszcze troszke bezbarwnego na samochodzie.....
Zamieszczone przez jama89zastanawia sie czy nie lepiej kupic srodki i samemu zrobic renowacje, i imo tak bedzie lepiej i taniej
Więc zdecydowanie taniej i bezpieczniej wyjdzie Cię oddanie auta do firmy zajmującej się car-detailingiem, gdzie korekta lakieru dokonana zostanie w profesjonalny sposób.
Aha, zapomniałem jeszcze o zakupie miernika grubości powłoki i to takiego lepszej klasy. Bez tego urządzenia korekta lakieru za pomoca maszyny jest baaaardzo ryzykowana.
[ Dodano: Pią 05 Lut, 10 06:49 ]
Zamieszczone przez GRUBEERSeba, wyslij nam 8 aut kontenerem
[ Dodano: Pią 05 Lut, 10 06:50 ]
Zamieszczone przez sebba75Problem to ja juz mam na dzien dzisiejszy 5 ludzi zatrudnonych + ja i kolejak okolo 18 aut a to dopiero czwartekCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Pozazdrościć takiego rynku !! W Polsce wciąż jeszcze tkwi przekonanie że auto jest do jeżdzenia a nie do czyszczenia. Nigdy tego nie zrozumiem jak mozna samemu jezdzić w brudzie i syfie, a pieknie wyczyścić samochód przed sprzedazą dla kogoś innego :?:
Jak ja to mowie "auto to tez nasza wizytowka" oby sie nie sprawdzilo powiedzenie "jak w aucie tak w domu" bo w wielu przypadkach to marnie to widze :lol:
Big ale to tez nie tak do konca ze na zachodzie ludzie dbaja, jedynie chyba jak musza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebba75Big ale to tez nie tak do konca ze na zachodzie ludzie dbaja, jedynie chyba jak muszaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez sebba75Big ale to tez nie tak do konca ze na zachodzie ludzie dbaja, jedynie chyba jak musza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebba75A tu sie wlasnie mylisz Svensson to najbardziej zazdrosny wsiaz swiata i tykle po 15 latach mam inne zdanie na temat tego narodu najlpeiej zaciagnac kredyt jak z Wawy do Pekinu ale nowka Volvo na podjezdzie do garazu i sasiad widziCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez sebba75A tu sie wlasnie mylisz Svensson to najbardziej zazdrosny wsiaz swiata i tykle po 15 latach mam inne zdanie na temat tego narodu najlpeiej zaciagnac kredyt jak z Wawy do Pekinu ale nowka Volvo na podjezdzie do garazu i sasiad widzi
Komentarz
-
-
Odnośnie kupowania polerki to 1000 zł to mega przesada. No chyba, że chce się ją kupić w polsce w salonach car spa.
Jak widać do 100 $ jest całkiem niezły wybór - można przeczytać opinie użytkowników. Do tego trzeba dodać 15% narzutu firmy, która pośredniczy w zakupie i ok 40 $ koszty transportu.
Np.
Całkowity koszt to ok 110$ licząc pośrednika i koszty transportu - bardzo dobre opinie użytkowników.
Oczywiście można i z allegro kupić za ok 200 zł ale nie wiem jak z jakością.
Komentarz
-
-
Big, Oczywiście, że można i wydać pewnie ze 3 tysiące.
A co do Makity 9227 to 190$ + 15% (prowizja) + 40$ (wysyłka) * 3 zł = 775,5 zł więc nie jest to 1000 zł.
No chyba, że się lubi Poorboy i che się kupić zestawik w UK (bliżej i szybciej) to wtedy można:
Koszt to 149L (bez pośredników) + 12L (przesyłka z vat) * 4,8 = 773 zł :P
Polska to dziwny kraj zarabiamy przeciętnie 33% przeciętnych zarobków z USA a płacimy za wszystko ok 2 razy więcej.
Komentarz
-
-
tez jestem zdania ze lepiej kupic sobie maszyne i zrobic polerke samemu, niz oddawac auto do spa (no chyba ze kogos na to stac, a czasu nie ma i nie lubi sie bawic w czyszczenie). Jesli komus zabawa nie podejdzie, to maszyne sprzeda i po zabawie, wiele nie straci. A czesto jest tak, ze jak znajomy zobaczy, co polerka robi ze starym autem, to tez bedzie chcial. A oddawanie auto na kompletny zabieg spa to rzeczywiscie zabawa dla bogatych...
Ja wczoraj umylem auto na recznej BP. Plukanie 2zl, potem mycie rekawica wlasna woda z szamponem, na koniec plukanie za 2zl. mam pytanie, czy ktos ma jakies doswiadczenia z "nablyszczaczem"? uzylem go na sam koniec, bo pisalo ze jest oparty o wode zdemineralizowana i faktycznie zaciekow nie mam, a auto blyszczy sie jak nowe.
Komentarz
-
-
Co do polerki tu macie bliźniaka Meguiars G220 http://www.mrcleaner.pl/Kestrel-Delt...rka-p1048.html
Komentarz
-
Komentarz